WERKZAAMHEDEN

Tuinontwerp

Wij vinden het belangrijk dat u kunt genieten in uw tuin. Alles begint dus met luisteren. U vertelt, wij vertalen. Verzamel sfeerbeelden, knip foto's uit, maak tekeningen en zet uw droomtuin op papier. Of vertel ons uw ideeën. De ontwerpers van Hoveniersbedrijf de Groot vertalen uw wensen vervolgens in een tuinontwerp voor een prettige, aangename leefomgeving. Met behulp van een geavanceerd computerprogramma komen we tot een ontwerp dat de basis vormt voor het raamwerk waarbinnen uw tuin zich in de loop van de jaren zal ontwikkelen. De vorm, het materiaalgebruik en de beplanting maken uw tuin tot een harmonisch geheel.

Tuinaanleg

Een door Hoveniersbedrijf de Groot aangelegde tuin herkent u meteen aan de duidelijke, heldere lijnen en de goed georganiseerde beplanting. Wij maken gebruik van de modernste technieken en hoogwaardige materialen, zodat u verzekerd bent van kwaliteit. Wij kunnen alles verzorgen: complete tuinaanleg, aanleg van gazons, beplantingen, sierbestrating, grondwerk, vijvers, vlonders, veranda's, schuttingen, terrassen, grondkeringen, metselwerken, sproeisystemen, pergola, tuinverlichting of prieelen. Met oog voor sfeer en detail staan wij garant voor de vakkundige aanleg van uw tuin. Pasklaar, volgens het afgesproken tuinontwerp. Tijdens de werkzaamheden hebben wij voor u een vast aanspreekpunt die u op de hoogte houdt van alle vorderingen. Zo ziet u uw tuin letterlijk groeien.

Onderhoud

Uw tuin leeft en is dus constant in beweging. Planten groeien, bloemen bloeien. Seizoenen wisselen, strenge vorst, extreme droogte of vervelend ongedierte kunnen soms behoorlijk wat schade aanrichten. Een tuin vraagt om constante aandacht. Om het hele jaar door optimaal van uw tuin te blijven genieten, is regelmatig onderhoud een vereiste. Hoveniersbedrijf de Groot neemt u dit werk graag geheel of gedeeltelijk uit handen. Wij bieden tevens een onderhoudscontract voor het gehele onderhoud van uw tuin. Vraag vrijblijvend naar de vele mogelijkheden in tuinonderhoud.

Renovatie

Om te kunnen blijven genieten van uw tuin is het belangrijk dat u deze goed onderhoudt. Desondanks kan het zijn dat uw tuin een renovatiebeurt nodig heeft. Ook dat neemt Hoveniersbedrijf de Groot graag voor zijn rekening. Renovatie kan om verschillende redenen noodzakelijk zijn:

 • Net in die ene donkere hoek wil de beplanting niet groeien.
 • Door de nieuwe aanbouw van uw woning klopt de tuin niet meer
 • U bent net verhuisd naar een bestaande woning met een tuin en die sluit niet aan op uw eigen smaak
 • Uw tuin wordt ouder
 • Door wildgroei neemt de overzichtelijkheid af
 • Door voedselgebrek sterf beplanting af, bomen en/of struiken worden te groot
 • Kortom uw tuin is aan vernieuwing toe

Wij maken van uw oude tuin een totaal nieuwe leefomgeving. Samen kijken we wat het beste bij uw woning past en hoe we uw ideeën en wensen kunnen omzetten in een prachtig resultaat. We proberen altijd de mooie bestaande elementen en planten te behouden. Afhankelijk van de mate van tuinrenovatie maken wij een ontwerp. U kunt hierbij denken aan reparatie en/of verandering van bepaalde onderdelen of misschien wel het geheel verwijderen van de bestaande tuin. Aan de hand van een goed doordacht ontwerp gaan we de tuin opnieuw inrichten met bijvoorbeeld: houten onderdelen, sierbestrating, hoogteverschillen, een sfeervol terras, een buitenkeuken of een prachtige vijver. Na een grondige renovatie kan uw tuin er weer jaren tegen!

Houtbouw

Hoveniersbedrijf de Groot is gespecialiseerd in houtbouw. Voor iedere tuin, van klein tot groot. Wij maken een ontwerp voor u en voeren dit uit. Heeft u zelf een leuk idee of een eigen ontwerp? Ook dit is te realiseren. Wij bouwen voor uw tuin o.a.:

 • Veranda
 • Pergola
 • Exclusieve tuinhuizen
 • Overkapping
 • Buitenkeuken
 • Carport
 • Exclusieve hekwerken

Voor elk project is ander hout mogelijk, zoals bijvoorbeeld hardhout, geïmpregneerd hout, eiken, enz. Wij zullen dan ook bij elk ontwerp een passende keuze maken. Kwaliteit staat altijd voorop.

Tuinberegening

Planten leven van water. En om ervoor te zorgen dat alles in uw tuin blijft groeien en bloeien, is het belangrijk om geregeld en voldoende te sproeien. Met een goed ontworpen en aangelegd tuinberegeningssysteem zorgt u ervoor dat uw planten – ook in de droge seizoenen – niets tekort komen.

Het voordeel van 'geautomatiseerd sproeien' is dat u geen kostbaar water verspilt en dat uw tuin wordt voorzien van de juiste hoeveelheid water op de juiste plaats. Hoveniersbedrijf de Groot is specialist op het gebied van tuinberegening. Van vaste water aansluitingspunten tot complete (pop-up) systemen voor gazon en/of borders. Van een eenvoudig hand te bedienen systeem tot een compleet computergestuurd programma. Voor grote, maar ook voor kleine tuinen. Wij werken met pompen van o.a. Lowara en Ebara voor aansluiting op de waterleiding, zelf aanzuigende systemen (slootwater) en bronputten (grondwater).

Hoveniersbedrijf de Groot neemt u graag het volledige traject uit handen. Dat betekent dat we u adviseren, het ontwerp intekenen en de benodigde materialen leveren en installeren. Zelf uw tuinberegeningssysteem installeren kan natuurlijk ook. Dan leveren wij u de benodigde onderdelen, waarna u aan de slag kunt. Zo hoeft u nooit meer met een lange tuinslang te slepen en heeft u nog meer tijd om van uw mooie, kleurrijke tuin te genieten!